ZONDAG 23 SEPTEMBER • 17:00 UUR

ANITA MEYER

Anita Meyer, officieel Anita Meijer, werd in 1954, geboren in Rotterdam-Zuid en vier jaar later verhuisde ze naar IJsselmonde. Ze trad als kind op in koortjes. Er verschenen singles onder de naam Anita & René, Go-Go en Joy (single Sail away). Ze begon midden jaren zeventig als een veelgevraagde achtergrondzangeres, o.a. voor Patricia Paaij. De doorbraak als soloartieste was in 1976 met The Alternative Way, een samenwerking met Hans Vermeulen. Dit nummer werd in Nederland een nummer 1-hit, en ook haar volgende singles verkochten goed.
Het album Shades of Desire volgt waarvan de single Why Tell Me Why wekenlang de eerste positie in de Nederlandse hitparades bezette en de bestverkochte single zou worden van 1981. In 1983 trad ze voor het eerst op met Lee Towers. De nadruk begon meer op albums en optredens te liggen en het succes van de singles werd bescheidener. Met een videoclip voor Heart of Stone had ze de primeur voor een Nederlandse zangeres. In 1986 gooide een live opgenomen duet met Lee Towers, een cover van Run To Me (Bee Gees), hoge ogen in de hitlijsten.
Anita is voor velen de koningin van de Rotterdamse popmuziek. Samen met stadsgenoot Lee Towers is ze nog regelmatig op het podium te vinden en zorgt ze regelmatig voor een feestje. Voor de derde keer mogen we haar verwelkomen op RotterdamseKost, een festival waar een stadsicoon als Anita onmisbaar wordt bevonden door menig bezoeker.
MEER MUZIKALE KNALLERS

3 augustus 2018

21 SEPTEMBER
The KIK

3 augustus 2018

22 SEPTEMBER
Douwe Bob

3 augustus 2018

23 SEPTEMBER
Anita Meyer

12 september 2018

UBER EATS