ZATERDAG 22 SEPTEMBER

DOUWE BOB


Douwe Bob Posthuma is een Nederlands singer-songwriter. Hij begon op zijn zesde met het spelen van piano, vooral klassiek en jazz. Hij zat op het vwo, werd drie keer van school gestuurd en behaalde uiteindelijk een vmbo-diploma. Sinds zijn veertiende speelt hij daarbij gitaar. Als singer-songwriter liet hij zich inspireren door countrymuziek en de muziek uit de jaren zestig en zeventig. Ook geeft hij zelf aan dat hij een vertegenwoordiger is van het Americana genre.
Eind 2016 had Douwe Bob zijn eigen kroeg in Rotterdam ter gelegenheid van de MTV Music Week. Onder de titel 'Fool Bar' was Douwe ‘ondernemer’ in onze mooie stad. In BAR3 aan de Nieuwe Binnenweg nam hij zelf plaats achter de bar om voor zijn gasten een biertje te tappen. ‘Heerlijk, ik heb dit altijd gedaan’- was de reactie van de zanger.
Hij won in augustus 2012 de eerste editie van de talentenjacht De beste singer-songwriter van Nederland. In 2016 vertegenwoordigde hij Nederland op het Eurovisiesongfestival, waar hij 11e werd.