Lee Towers

Donderdag 30 juni 2022 • 18.00 – 18.30 uur

Lee Towers


Lee Towers behoeft eigenlijk geen introductie. Met respect wordt gesproken over de Rotterdamse zanger/ ondernemer, vanwege zijn vele werk voor diverse goede doelen werd onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Leen Huijzer begint zijn muzikale loopbaan als Len Hauser & The Drifting Five. In 1975 komt de loopbaan van de geboren Ridderkerker in een stroomversnelling als hij te zien is op tv bij Willem Duys, die hem introduceert als zingende kraanmachinist uit Rotterdam. ‘It’s Raining In My Heart’ is in 1976 zijn eerste single als Lee Towers en wordt gecomponeerd door Wally Tax. De single bereikt de 24e plaats. De opvolger, ‘You Never Walk Alone’, verschijnt later dat jaar en bereikt de vijfde positie. Het nummer zou uiteindelijk zijn grootste Top 40-hit blijven. Het nummer groeit uit tot hét clublied van Feyenoord.
In 1984 weet de zanger, die zich steevast met een gouden microfoon op het podium vertoont, de Rotterdamse Ahoy tot twee keer toe uit te verkopen, wat hij in de jaren daarna nog vaker doet. Later scoort Towers met ‘I Can See Clearly Now’ en ‘Run To Me’ (samen met Anita Meijer) nog twee top 10-hits.
Op donderdag 30 juni zie je Lee Towers als openingsact op RotterdamseKost!

MIS NIKS!
MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF