The Amazing Stroopwafels

Zaterdag 2 juli 2022 • 15:00 - 16:00

The Amazing Stroopwafels


In 1979 opgericht en nog steeds op de bühne met evenveel energie, dat zijn de Amazing Stroopwafels. Zij spelen overal: op straten en op pleinen, maar ook in cafés, dierentuinen, sauna’s, blusboten, theaters, hengelsport- en aquariumverenigingen. Zolang het maar geen al te grote mensenmassa is, het directe contact met het publiek staat voorop.
De Amazing Stroopwafels werd in 1979 opgericht door Wim Kerkhof en Fred Piek. Omdat ze in twee talen zingen, wordt de naam ook tweetalig. Wegens het succes van de band worden er al snel nieuwe leden geronseld: Arie van der Graaf, koos Pakvis en Louis Debij komen erbij, Rens van der Zalm schuif geregeld aan. Ruim 40 jaar, wisselende samenstellingen en heel wat platen verder zijn de Amazing Stroopwafels nog lang niet uitgespeeld.
In een onderzoek uit 2008 naar de sterke culturele merken van Rotterdam eindigt de band op de zestiende plaats, boven gerenommeerde theaters, filmhuizen en festivals. Voor velen zijn The Amazing Stroopwafels Rotterdamser dan de Euromast. Deze mannen kunnen dus niet ontbreken op RotterdamseKost!

MIS NIKS!
MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF