The Kik

Vrijdag 1 juli 2022 • 19:30 - 21:00

The Kik


The Kik is een van de bekendste Rotterdamse bands van dit moment. De vijf heren gaan als een speer en staan, zoals elk jaar, trouw op RotterdamseKost. Je kunt ze bijna de huisband van het festival noemen. Ook dit jaar betreden ze het podium.
Op 2 april 2011 traden ze voor het eerst op, in de Machinist in Rotterdam. In 2011 werden twee singles uitgegeven: "My eyes are still dry" (met op de B-kant "Here's hoping") en "A christmas song for you".
Hun debuutalbum, getiteld Springlevend, werd op 25 mei 2012 uitgegeven door Excelsior Recordings en Top Notch. Het verscheen op cd en ook op vinyl. Het album bevat eigen composities en covers, onder meer van Pleasant Valley Sunday van The Monkees; in de versie van The Kik heet het Zevenhuizer Zondag. De single Simone, een bescheiden zomerhit voor de groep, is een bewerking van het nummer The Dancer van de Australische jarenzestigband The Allusions. Titelsong Springlevend verscheen als de tweede single van het album. Het nummer Want er is niemand (en nou ik) van Armand namen ze samen met hem en Lucky Fonz III opnieuw op. In 2015 maakten ze nog samen een album met minder bekende Armand-liedjes. In 2014 doet hij mee met het zesde seizoen van de De beste zangers van Nederland.
The Kik voorzag in het achtste seizoen van de talkshow De Wereld Draait Door als 'huisband' elke laatste vrijdag van de maand de uitzending van muziek.

MIS NIKS!
MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF